2022 YKS Kaç Netle Kazanılır ? – Doğru Tercihler

2022 YKS Kaç Netle Kazanılır ?

2024 YKS’de Hangi Bölüm Kaç Netle Kazanılır? TIKLA GÖR

Sevgili üniversite adayları 2022 YKS’de sizlere fikir vermesi amacıyla 2021 YKS Sayısal verileriyle üniversite ve bölümlerin puan ve sıralamalarını tablolaştırdık.  Ayrıca hepinizin alacağınız puanın hangi başarı sıralamasına denk geldiğini de merak ettiğinizi biliyoruz. Öncelikle aşağıdaki tablodan verilere ulaşın ve daha sonra diğer tabloları bu veriler ışığında değerlendirin.

TYT-AYT Eşit ağırlık puanıyla öğrenci alan bölümlerin tüm listesini, eşit ağırlık puanıyla öğrenci alan bölümlerin taban puanlarını ve başarı sıralamalarını aşağıdaki tablolarda bulabilirsiniz.

TYT-AYT sayısal puanıyla öğrenci alan bölümlerin tüm listesini, sayısal puanıyla öğrenci alan bölümlerin taban puanlarını ve başarı sıralamalarını aşağıdaki tablolarda bulabilirsiniz.

TYT-AYT sözel puanıyla öğrenci alan bölümlerin tüm listesini, sözel puanıyla öğrenci alan bölümlerin taban puanlarını ve başarı sıralamalarını aşağıdaki tablolarda bulabilirsiniz.

ÖSYM YKS 2021 kılavuzuna göre hazırlanan ve 2022 ÖSYM YKS Kontenjanlar Kılavuzu yayınlandığı zaman güncellenecek olan tablolarda tüm üniversite ve bölümlerin kontenjanlarını da bulacaksınız.

EŞİT AĞIRLIK  PUANIYLA ALAN BÖLÜMLERİ
SÖZEL PUANIYLA ALAN BÖLÜMLER
SAYISAL PUANIYLA ALAN BÖLÜMLER
DİL PUANIYLA ALAN BÖLÜMLER 
TYT İle Alan 2 Yıllık  Düşük Puanlı Bölümler